ESQUIROLS

DIJOUS 21 D'OCTUBRE DE 2021

Els esquirols tenim una rutina de grup que ja l'any passat va funcionar molt bé i que hem seguit fent perquè ens agrada formar part del grup i sentir que tots som importants i útils.

Cada dia abans de dinar, plegats expliquem un conte i aprofitem per posar alguna cançó ( sempre i per unanimitat guanya la Patrulla Canina 😉!!!!!) i després ansiosos esperem el moment màgic de saber qui serà l'afortunat /da de ser l'encarregat dels pitets. I què vol dir ser l'encarregat? Tenir l'oportunitat de portar els pitets fins al menjador, repartir-los, saber que tots els infants estan pendents de la tasca que estic realitzant i treballar de manera cooperativa perquè jo pugui fer-ho bé i la resta tinguin la paciència per esperar que arribi el pitet.

Es una tasca que els encanta, esperen i que tots voldrien repetir cada dia, però com que som un gran grup i vivim en convivència, a través de la cançó "Una plata d'enciam" decidim l'escollit.


_____________________________________

SETMANA DEL 13 AL 15 D'OCTUBRE DE 2021

 

Aquesta setmana els esquirols ens ho hem passat molt bé!

 

- Sortida a passeig i visita a algun comerç del poble per a anar a veure els fruits de la tardor (castanyes, moniatos, figues...)

 

- Jocs de concentració amb propostes de Memory. Hem adaptat el joc a les necessitats dels infants afavorint la memòria, aprenent semblances, fent agrupacions i sobretot estimulant a través de converses el llenguatge.

 

- Estones de joc a l'exterior. Els esquirols son els qui decideixen amb que volen jugar, quanta estona i si els interessa sortir al pati. La sorra ens permet experimentar i gaudir lliurement...això si, a vegades els agrada més netejar que embrutar!!!!😉😉
______________________________________

DIJOUS 7 D'OCTUBRE DE 2021

Hem trobat interessant mostrar una imatge, que potser a primera vista pot semblar un simple moment de joc compartit però darrera de tot això hi ha un immens descobriment.

Vam decidir oferir un nou material pel racó de joc simbòlic, el telèfon de cable. Els infants d'aquesta generació desconeixen l'antiga andròmina i va ser una gran sorpresa. No sabien què era, se'l miraven, el tocaven... I els vam explicar quina era la seva funcionalitat.

Ha estat el material més demandat aquesta setmana i de manera espontània han sorgit milers de "converses telefòniques". Un regal per afavorir el desenvolupament del llenguatge.

____________________________________

DILLUNS 4 D'OCTUBRE 2021  

A l'aula d'Esquirols ens agrada molt explicar contes i estem molt contents quan els infants en porten de casa.

L'Afra va decidir ser la protagonista del moment del conte i va explicar i ensenyar el llibre de la Pepa Pig que havia portat.

Ho va fer super bé!!! 😊

 

El material estrella del nostre moment de l'estora son les caixes màgiques! Un bon grapat de caixetes plenes de sorpreses que als esquirols entusiasmen. I sabeu què???

Ens encanta el nas de pallasso!!!! Un infant es posa el nas i tots plegats cantem:

" El pallasso pim-pom

s'ha fet mal al nasset,

i al cap de 5 segons

a fet molt fort... Aaaa... Atxus!" 
 

_______________________________________

DIVENDRES 1 D'OCTUBRE DE 2021 

 
____________________________________

DIJOUS 30 DE SETEMBRE DE 2021


Quan sortim al bosc no només ho plantegem com una activitat lúdica i d'esbarjo, sinó que experimentem l'entorn i les possibilitats que ens ofereix.

Els infants aprenen a través de les vivències i de la interacció amb tot allò que poden tocar i remenar.

De manera espontània, en una de les nostres sortides, el grup d'Esquirols ha decidit jugar i "treballar" de manera cooperativa per aconseguir un objectiu comú: recrear petites cabanes al bosc. Junts, en equip i amb actitud inclusiva, han transportat troncs, pal, pedres... Han agrupat, sobreposat, pensat estructures i reconstruït quan la idea no funcionava.

Un moment màgic per a ells i per a nosaltres, i que només el joc lliure pot aconseguir.

" Si deixem fer, ajudem a potenciar i afavorir la creativitat" 


 

____________________________________

DILLUNS 13 DE SETEMBRE DE 2021


Aquests primers dies tots junts hem gaudit de les diferents propostes dins i fora de l'aula: trencaclosques, encaixos, instruments, contes i cançons a l'estora, joc simbòlic, rutines, sortida al parc, joc al pati... Moments per a tots i per a tot!!! ________________________________________________________________________

DIVENDRES 10 DE SETEMBRE

 

BENVINGUTS!!

 

El dia 8 de Setembre vam tornar a la llar amb moltes ganes i com esperàvem, el retrobament va ser ple d'il·lusions i curiositats.

Aquest any serem els grans de l'escola i la nostra bonica aula serà els Esquirols.

Engeguem una nova etapa plena d'experiències i descobriments que anirem vivint plegats, família i escola.

Serem al costat dels nostres infants, els acompanyarem durant el màgic camí de l'aprenentatge i sense oblidar que ells son els vertaders protagonistes del seu desenvolupament.

 


 1 comentari:

  1. Quina setmana més xula!!! Moltes gràcies per la feina que feu i per compartir-la!!!

    ResponElimina